Continental má veľmi dobrý imidž v očiach odborníkov v oblasti automobilov

25/02/2016
  • Čitatelia odborných časopisov „Autohaus“ a „Auto Service Praxis“ ocenili pneumatiky od spoločnosti Continental v rámci celkového hodnotenia imidžu druhým miestom.

• Odborníci chvália kvalitu a dobrý pomer medzi cenou a výkonom.

Čitatelia odborných časopisov „Autohaus“ a „Auto Service Praxis“ ocenili spoločnosť Continental pri reprezentatívnej ankete medzi čitateľmi v rámci celkového hodnotenia imidžu druhým miestom. Výrobca pneumatík z Hannoveru sa tak v porovnaní s predchádzajúcim rokom zlepšil o jednu priečku. Na stupnici od desiatich bodov („veľmi dobrý imidž“) až po nula bodov („veľmi zlý imidž“) dosiahol hannoverský výrobca hodnotu 8,55, a tak sa s výrazným náskokom umiestnil pred ďalšími jedenástimi značkami z brandže, ktoré boli taktiež súčasťou hodnotenia v ankete. V kategórii „Výrobca pneumatík“ spoločnosť Continental takisto obsadila druhé miesto.

Jobst Schwarz, vedúci divízie pre autosalóny a vozové parky

„Tento veľmi pozitívny výsledok nás mimoriadne potešil,“ ohodnotil dobrý výsledok Jobst Schwarz, vedúci divízie spoločnosti Continental pre autosalóny a vozové parky. „To, že sa nám v ankete medzi odborníkmi ušlo takéto dobré miesto a že sa naše postavenie v porovnaní s minulým rokom dokonca zlepšilo, je pre nás jasným signálom, že naša vysoká kvalita výrobkov a služieb, ako aj naša orientácia na zákazníka prinášajú ovocie. V hodnotení sa pozitívne určite odrazili aj naše dlhoročné dobré umiestnenia v testoch pneumatík.“

Pre odborné redakcie vyplýva z imidžu jasná súvislosť: „Líder v oblasti imidžu získava body u svojich (potenciálnych) zákazníkov aj v oblasti kvality a pomeru medzi cenu a výkonom,“ konštatujú. V rámci telefonickej ankety „Best Brands“ sa Ústav na prieskum trhu pýtal 900 reprezentatívnych čitateľov oboch odborných časopisov na ich hodnotenie imidžu značiek v 12 kategóriách zastrešujúcich výrobky aj služby, ako aj na celkových víťazov vo všetkých sekciách.

Regína Feiferlíková

Komunikácia s verejnosťou