Magazín AutoBild sportscars vyhlásil SportContact 6 za najlepší testovaný model

13/03/2016
tire_image1
  • Nový model triedy UHP hneď na prvýkrát zvíťazil v porovnávacom teste magazínu AutoBild sportcars
  • „Model SportContact 6 nás dokonale presvedčil,“ hovoria hodnotitelia

Nový model SportContact 6 triedy UHP od spoločnosti Continental získal hneď vo svojom prvom teste prvé miesto. Po absolvovaní testu, ktorý pozostával z desiatich disciplín, odborní žurnalisti z magazínu AutoBild sportcars udelili týmto športovým pneumatikám vyvinutým konštruktérmi spoločnosti Continental v Hannoveri „výnimočné“ hodnotenie a prvé miesto v rebríčku. Aby špičkový model od spoločnosti Continental mohol zvíťaziť, najskôr musel preukázať svoje prednosti na mokrej aj suchej vozovke a v oblasti valivého odporu. „V rámci svojho prvého testu nás model SportContact 6 dokonale presvedčil,“ zhrnuli odborníci. „Vďaka pôsobivému bočnému vedeniu a presnému reagovaniu na riadenie v zákrutách (...) predviedol model Continental SportContact 6 výborný výkon,“ vyhlásili. „Najnovšie pneumatiky SportContact od spoločnosti Continental prevzali vedenie v najvyššej disciplíne porovnávacích testov vysokovýkonných pneumatík.“

Okrem najnovšieho modelu triedy UHP od spoločnosti Continental sa testu podrobilo ďalších päť modelov pneumatík európskych, ázijských a amerických značiek s rozmerom 255/35 R 20 vpredu a 295/30 R 20 vzadu. Testovacím vozidlom bol model Jaguar F-Type. „Výnimočný výkon našich nových špičkových športových pneumatík SportContact 6 nás prirodzene veľmi teší“ povedal Alexander Bahlmann, vedúci oddelenia komunikácie, divízia pneumatík pre osobné a ľahké úžitkové vozidlá spoločnosti Continental. „Výsledky tohto testu predstavujú významný dôkaz skutočnosti, že naše nové prémiové pneumatiky triedy UHP dokážu premeniť novo vyvinuté technológie, ktoré obsahujú, na zlepšenie výkonu na cestách.“

Spoločnosť Continental po prvý raz predstavila model SportContact 6, svoj najnovší model športových pneumatík pre segment UHP, koncom minulého leta. Počas vývoja týchto pneumatík konštruktéri spoločnosti Continental vyvinuli chemické zloženie dezénu takpovediac od základu. To isté platilo aj pre vzor dezénu a konštrukciu pneumatík. Momentálne je k dispozícii viac ako 40 rozmerov pre 19 až 23-palcové ráfiky, pričom nové rozmery neustále pribúdajú. Model SportContact 6 sa vyrába v závodoch spoločnosti Continental v Korbachu v Nemecku a v Otrokoviciach v Českej republike.

Regína Feiferlíková

Komunikácia s verejnosťou