Webové stránky www.continental.sk ožívajú s novým konceptom a vzhľadom.

10/11/2015
  • Spoločnosť Continental upravila celosvetovú internetovú prezentáciu divízie pneumatík
  • Nový koncept zladený s postupmi online vyhľadávania pre zákazníkov
  • Dizajn s rýchlou odozvou je teraz k dispozícii aj na mobilných zariadeniach

Stephan Meier, vedúci divízie eBusiness EMEA (Európa, Stredný východ a Afrika) v spoločnosti Continental

Spoločnosť Continental kompletne vynovila webové stránky divízie pneumatík www.continental.sk Nová verzia sa vo výraznejšej miere zameriava na zmeny v správaní používateľov. „Naši zákazníci hľadajú čoraz viac informácií o našich pneumatikách na internete,“ vysvetľuje Stephan Meier, ktorý vedie divíziu eBusiness EMEA (Európa, Stredný východ a Afrika) spoločnosti Continental. „S novým vzhľadom našej lokality sa návštevníkom snažíme ponúkať cielenejší a rýchlejší prístup k informáciám, ktoré hľadajú, pričom im napríklad poskytujeme lepšie a rýchlejšie online poradenstvo pri výbere správnych pneumatík značky Continental pre ich potreby.“ Jednou z hlavných funkcií nových webových stránok je vyhľadávanie pneumatík a predajcov. Nový koncept navigácie a obsahu zároveň slúži aj ostatným skupinám používateľov, ako sú samotní predajcovia, ktorí môžu využívať rôzne funkcie, napríklad novú časť preberania súborov, alebo novinári, pre ktorých máme pripravené fotogalérie a vložené videá. Tie môžu využívať pri tvorbe svojich článkov.

Wiebke Wallenwein, vedúca tímu online marketingu a zodpovedná za projekt obnovy

Spoločnosť Continental navyše zvolila responzívny dizajn s celkom novou farebnou schémou. Vynovené stránky sú optimalizované pre mobilné zariadenia, ako sú smartfóny a tablety. „Všetkým skupinám používateľov chcete poskytovať relevantné informácie, a to bez ohľadu na to, aké koncové zariadenie používajú, pretože v súčasnosti sa to už považuje za samozrejmosť,“ zdôrazňuje Wiebke Wallenwein, vedúca tímu online marketingu, ktorá má na starosti projekt obnovy. Integrácia veľkého počtu veľkoformátových fotografií a videí pre návštevníkov webových stránok spoločnosti Continental výrazne rozšírila možnosti zábavy. Zároveň majú návštevníci prístup aj k informáciám zo všetkých častí divízie pneumatík. Okrem obsahu týkajúceho sa pneumatík pre osobné automobily, nákladné automobily, špecializované vozidlá, bicykle a motocykle spoločnosť Continental zároveň ponúka širokú škálu informácií o hodnote prémiových pneumatík značky Continental a technológiách, ktoré tento popredný výrobca pneumatík využíva.

Spustenie nových globálnych webových stránok divízie pneumatík zároveň predstavuje prvý krok celosvetovej premeny internetovej prezentácie spoločnosti Continental v segmente pneumatík. „V najbližších týždňoch budeme zavádzať nový obsah a dizajn v približne 50 krajinách Európy, Ázie a Ameriky,“ dodáva Wiebke Wallenwein. Nový vzhľad nemeckých webových stránok divízie pneumatík bol spustený 15. septembra na adrese www.continental-reifen.de. Stredobodom pozornosti sú nové pneumatiky SportContact 6 pre super športové vozidlá, ktoré boli oficiálne predstavené na podujatí pre medzinárodných novinárov a predajcov v hoteli Bilster Berg Drive Resort koncom augusta. Model SportContact 6 je k dispozícii v 41 rozmeroch od 19 do 23 palcov a debutoval na veľtrhu počas tlačových dní – 15. a 16. septembra – na Medzinárodnom autosalóne (IAA) vo Frankfurte nad Mohanom. Na autosalóne IAA, ktorý skončil 27. septembra, predstavila spoločnosť Continental pod mottom „Spojte sa so svetom mobility budúcnosti“ podrobný prehľad o svojich najnovších technológiách pre osobné automobily v rámci divízií Podvozky a bezpečnosť, Pohony, Interiér, Pneumatiky a ContiTech.

Regína Feiferlíková

Komunikácia s verejnosťou