Zimné pneumatiky Continental na prvých miestach aj v testoch roku 2015

09/10/2015
ContiWinterContact™ TS 850
  • Pneumatika ContiWinterContact TS 850 v testoch ACE, Autozeitung a ADAC na prvom mieste
  • Odborníci chválili vyváženosť a univerzálne vlastnosti

V prvých testoch zimných pneumatík sezóny pneumatika ContiWinterContact TS 850 opäť obsadila prvé miesto. V teste ACE, Autozeitung a ADAC získala medzi rôznymi konkurentmi vždy najvyšší počet bodov. V teste ACE Lenkrad si vyjazdila pri handlingu na snehu najlepšiu známku a aj v hodnoteniach na mokrej vozovke a na suchom asfalte zaujala čelné umiestnenie v rámci testovaného „zimného obutia pre automobily“.

K testu magazínu Autozeitung nastúpili výrobky európskych, ázijských a amerických značiek a odborníci ich testovali na mokrej, suchej i zasneženej vozovke celkovo v 18 kategóriách. „Vždy bezpečná, rýchla a vyvážená. Víťazstvo v teste si odnáša pneumatika ContiWinterContact TS 850“, znel ich záver.

V spoločnom teste zimných pneumatík autoklubov ADAC, ÖAMTC (Rakúsko) a TCS (Švajčiarsko) si pneumatika ContiWinterContact TS 850 s rozmerom 205/55 R 16 H vyvinutá v Hannoveri vyjazdila vďaka najvyššej vyváženosti a najlepším známkam na mokrom povrchu, na snehu, ako aj v rámci opotrebovania prvé miesto. Zažiarila aj dobrými vlastnosťami na suchej vozovke a nízkou spotrebou. Z 19-členného testovaného množstva z Európy, USA a Ázie, ktoré sa hodí pre veľké množstvo osobných automobilov kompaktnej až vyššej strednej triedy, iba dve zimné pneumatiky získali najvyššiu známku „dobrá“.

Pneumatika ContiWinterContact TS 850 je so svojím profilom viazaným so smerom jazdy skonštruovaná tak, aby poskytovala vysokú priľnavosť pre spoľahlivý záber na snehu a ľade. Aj na suchých alebo mokrých vozovkách ponúka táto prémiová zimná pneumatika od spoločnosti Continental vysokú bezpečnosť, navyše vyniká aj vďaka nízkemu valivému odporu. Dodávaná paleta priemeru ráfika veľkosériového modelu spoločnosti Continental má rozsah od 14 do 17 palcov a bola pre túto zimnú sezónu ďalej zdokonalená. Spoločnosť Continental odporúča pre športové automobily a SUV pneumatiku WinterContact TS 850 P. Tento veľký súrodenec pneumatiky ContiWinterContact TS 850 je k dispozícii v rozmeroch od 16 do 20 palcov, vyhotovenia konštruované špeciálne pre SUV majú v názve výrobku a na bočnici dodatok „SUV“.

Regína Feiferlíková

Komunikácia s verejnosťou