AutoBild Sportcars udelil pneumatike WinterCotanct TS 850 P najvyššiu známku "príkladná"

09/10/2015
WinterContact™ TS 850 P
  • Redakcia tým potvrdila hodnotenie prémiovej zimnej pneumatiky z predchádzajúceho roka

• Odborníci chvália „bezpečné jazdné vlastnosti na najvyššej úrovni“

V aktuálnom vydaní magazínu AutoBild sportscars (číslo 11/15) zverejnila redakcia svoj test zimných pneumatík s rozmerom 225/45 R 18. Vo svojom hodnotení udelili rovnako, ako v minulom roku, najvyššiu známku „príkladná“ zimnej pneumatike WinterContact TS 850 P od spoločnosti Continental uvedenej na trh v roku 2014. Pritom chválili predovšetkým bezpečné jazdné vlastnosti na najvyššej úrovni, najlepšie spomalenie na mokrej vozovke, presné reakcie pri riadení, športový dynamický handling na suchej vozovke, valivý odpor prispievajúci k úspore paliva, ako aj vysoký komfort jazdy. Redakcia otestovala osem pneumatík európskych, amerických a ázijských značiek celkovo v 14 kategóriách. Testovacím vozidlo bol Mercedes-Benz C 220.

Kým si väčšina modelov dokázala vyjazdiť aspoň hodnotenie „odporúčateľná“, musela redakcia znovu varovať pred lacnými pneumatikami importovanými z Ázie: „Nebezpečné, lacné pneumatiky s obmedzenými vlastnosťami v zime a za mokra, dramatické predĺženie brzdných dráh za mokra, neharmonické nedotáčavé jazdné vlastnosti na mokrej a zasneženej vozovke, oneskorené reakcie na riadenie, vysoký valivý odpor“ znel záver.

Pneumatika WinterContact TS 850 P bola vyvinutá špeciálne pre športové a motoricky vysokovýkonné vozidlá a je dostupná vo viac ako 30 rozmeroch v rozsahu od 16 do 19 palcov. Jej veľký brat, der WinterContact TS 850 P SUV, je dostupný vo viac ako 25 rozmeroch v rozsahu od 16 do 20 palcov, menšieho bračeka ContiWinterContact TS 850, ktorý si od svojho uvedenia na trh v roku 2012 taktiež dokázal vyjazdiť mnoho impozantných výsledkov v testoch, ponúka spoločnosť Continental vo viac ako 50 prevedeniach v rozsahu od 14 do 17 palcov.

Regína Feiferlíková

Komunikácia s verejnosťou