Continental v prvom teste zimných pneumatík roku 2015 pod hlavičkou ACE, ARBÖ a GTÜ na prvom mieste.

09/09/2015
ContiWinterContact™ TS 850
  • ContiWinterContact TS 850 obhajuje svoje špičkové umístění z předchozích dvou let

• Nejlepší známka za jízdní vlastnosti na sněhu, nejvyšší hodnocení na mokré a suché vozovce

Pri prvom teste zimných pneumatík roka pneumatika ContiWinterContact™ TS 850 vyvinutá v Hannoveri obhájila svoje špičkové umiestnenie. Pri testoch autoklubov ACE (Nemecko) a ARBÖ (Rakúsko) v spolupráci so združením znalcov GTÜ bola táto prémiová zimná pneumatika spoločnosti Continental konfrontovaná so siedmymi ďalšími modelmi pneumatík. Odborníci testovali výrobky európskych a amerických výrobcov s rozmerom 225/50 R 17, ktoré sa hodia pre celý rad osobných automobilov kompaktnej a strednej triedy. Testovacím vozidlo bolo BMW radu 3.

V rámci výsledkov testovacích jázd, ktoré sa uskutočňovali na rovných cestách a v serpentínach, zažiarila pneumatika ContiWinterContact™ TS 850 svojimi vyváženými jazdnými vlastnosťami. Nazbierala tak vo všetkých disciplínach body, ktoré viedli k celkovému víťazstvu: Pri riadení na snehu získala najlepšiu známku a aj v rámci hodnotení na mokrej vozovke, ako aj na suchom asfalte zaujala čelné umiestnenie v rámci testovanej „zimnej obuvi pre automobily“. Za jej hodnotenie jej redakcia priradila titul „stálica“. Dôvod: Už v rokoch 2013 a 2014 táto pneumatika výrazne predčila všetky konkurenčné výrobky.

Pneumatika ContiWinterContact™ TS 850 je so svojím profilom viazaným na smer odvaľovania navrhnutá tak, aby jej vysoká priľnavosť poskytovala spoľahlivý záber na snehu a na ľade. Aj na suchých alebo mokrých vozovkách ponúka prémiová zimná pneumatika spoločnosti Continental vysokú mieru bezpečnosti a dodatočne žiari aj vďaka nízkemu valivému odporu. Dodávaná paleta veľkosériového modelu spoločnosti Continental zahŕňa priemery diskov 14 až 17 palcov a bola pre túto zimnú sezónu ďalej zdokonalená. Spoločnosť Continental odporúča pneumatiku WinterContact™ TS 850 P pre športové vozidlá a SUV. Veľký brat ContiWinterContact TS 850 je dostupný v rozmeroch 16 až 20 palcov. Verzie navrhnuté špeciálne pre kategóriu SUV majú v názve výrobku a na bočnici príponu SUV.

Regina Feiferlíková

Komunikace s veřejností