Continental partnerom kampane „Stop the Crash“

18/08/2015
  • Global NCAP je medzinárodný subjekt so sídlom v Londýne vo Veľkej Británii, ktorý zastrešuje deväť skúšobných organizácií NCAP testujúcich nové vozidlá na celom svete
  • Informačná kampaň zdôrazňujúca dôležitosť systému ESC, systému autonómneho núdzového brzdenia a systému ABS pre motocykle, ako aj správneho tlaku v pneumatikách a hĺbky dezénu
  • K oficiálnemu uvedeniu kampane dôjde na podujatí v Brazílii v polovici novembra, na ktorom sa zúčastní veľké množstvo svetových politických lídrov, zástupcov médií a správcov vozových parkov

Divízia podvozkov a bezpečnosti a divízia pneumatík popredného medzinárodného dodávateľa pre automobilový priemysel a výrobcu pneumatík, spoločnosti Continental, sa zapojili do informačnej kampane s názvom „Stop the Crash“ pod záštitou organizácie Global NCAP so sídlom v Londýne vo Veľkej Británii, ktorá zastrešuje spotrebiteľské organizácie NCAP testujúce nové vozidlá z celého sveta. ANCAP, Asean NCAP, China NCAP, Euro NCAP, Japan NCAP, Korea NCAP, Latin NCAP, US NCAP a Inštitút poisťovníctva pre bezpečnosť na diaľniciach (IIHS) vymedzujú normy, ktoré musia vozidlá spĺňať, aby získali najvyššie, päťhviezdičkové hodnotenie bezpečnosti. V Európe sú systémy predchádzania zrážkam a zmierňovania ich účinkov, ako aj systémy ochrany dospelých a detských pasažierov, systémy ochrany chodcov a asistenčné systémy, ako sú systém elektronickej kontroly stability (ESC), systémy autonómneho núdzového brzdenia (AEBS) a systémy adaptívneho tempomatu (ACC), základnými podmienkami dosiahnutia tohto hodnotenia.

Frank Jourdan, Member of the Executive Board of Continental AG and President of the Chassis & Safety Division

„Našu dlhodobú stratégiu Vision Zero uplatňujeme už mnoho rokov. Vďaka neustálym inováciám a zdokonaľovaniu našich komponentov a systémov zohrávame poprednú úlohu pri zlepšovaní bezpečnosti na cestách. „Vision Zero“ pozostáva z troch po sebe nasledujúcich fáz: najvyššiu dôležitosť má zabránenie úmrtiam na cestách a následné zníženie počtu zranení na nulu. Keď nehody celkom vymiznú, naša vízia „Vision Zero“ bude splnená,“ hovorí Frank Jourdan, člen Výkonného výboru spoločnosti Continental AG a prezident divízie podvozkov a bezpečnosti. „Odkedy sa bezpečnostné pásy, systémy ESC, systémy monitorovania tlaku v pneumatikách (TPMS) a AEBS pre úžitkové vozidlá stali povinnou výbavou, celkový počet úmrtí, zranení a nehôd na cestách výrazne klesol. Každý rok však na cestách na celom svete zahynie viac ako 1,2 milióna ľudí, čo je šokujúce a zároveň neprijateľné. Musíme vynaložiť spoločné úsilie, aby sme tieto čísla znížili.“

„Je nám cťou spolupracovať so spoločnosťou Continental na tejto novej iniciatíve podporujúcej systémy predchádzania zrážkam a bezpečnosti pneumatík. Aby bolo možné dosiahnuť cieľ OSN znížiť počet smrteľných nehôd na cestách do roku 2020 o polovicu, musíme intenzívne podporovať integráciu systémov ESC, AEBS a ABS pre motocykle, obzvlášť vo výrazne motorizovaných krajinách Ázie a Latinskej Ameriky. Cieľom našej kampane je zvýšiť povedomie o týchto život zachraňujúcich technológiách. Ak dokážeme zrýchliť ich používanie, priblížime sa k dosiahnutiu nášho cieľa – sveta bez úmrtí na cestách,“ vyhlásil David Ward, generálny tajomník organizácie Global NCAP.

V rámci kampane „Stop the Crash“ bude organizácia Global NCAP a jej partneri vrátane spoločnosti Continental organizovať prezentácie jazdy s cieľom zvýšiť povedomie o výhodách masovo vyrábaných bezpečnostných technológií a podporiť ich zavádzanie do kompaktných a subkompaktných modelov. Táto iniciatíva sa bude regionálne zameriavať na husto osídlené rozvojové krajiny, v ktorých sa v rámci tohto segmentu predáva veľký počet vozidiel. Pokiaľ ide o technológiu pre vozidlá, bude sa zameriavať na systém ESC, AEBS a ABS pre motocykle, pričom v oblasti pneumatík sa zdôrazní dôležitosť primeraného tlaku v pneumatikách a hĺbky dezénu.

Nikolai Setzer

Nikolai Setzer, Member of the Executive Board of Continental and Head of Tire Division

„Pneumatiky sú jediným kontaktným bodom medzi vozidlom a vozovkou. Všetky sily prenášané na vozovku na ňu prechádzajú cez plochu, ktorá nie je väčšia ako pohľadnica. V kritickej situácii o tom, či vozidlo dokáže zastaviť včas alebo sa bezpečne udrží vo jazdnej dráhe v zákrutách, rozhodujú práve pneumatiky. Preto chceme informovať čo najviac vodičov na celom svete o bezpečnostných výhodách používania kvalitných pneumatík so správnym tlakom a primeranou hĺbkou dezénu,“ hovorí Nikolai Setzer, člen Výkonnej rady spoločnosti Continental AG a prezident divízie pneumatík. „Odteraz budeme technologicky orientovanú značku prémiových pneumatík spoločnosti Continental ešte bližšie spájať s dlhodobým cieľom „Vision Zero“, čo je oblasť, v ktorej spoločnosť Continental čerpá výhody zo svojho širokého portfólia bezpečnostných technológií.“

Spoločnosť Continental očakáva, že prezentačné podujatia „Stop the Crash“, ktoré sa budú konať dvakrát do roka v krajinách, ako je Čína, India, Malajzia a Mexiko, zvýšia povedomie o výhodách najmodernejších bezpečnostných systémov a témach týkajúcich sa pneumatík. Cieľom je dosiahnuť výrazné zlepšenie bezpečnostnej situácie na svetových cestách a ďalšie postupné znižovanie počtu úmrtí, zranení a nehôd.

Kampaň „Stop the Crash“ organizácie Global NCAP sa oficiálne rozbehne dňa 18. novembra 2015 prezentáciou, ktorá sa bude konať súbežne s 2. svetovou konferenciou o bezpečnosti na cestách. Mottom tohto zhromaždenia svetových politických lídrov, správcov vozových parkov a zástupcov médií bude „Čas na výsledky“. Iniciatíva „Stop the Crash“ bude realizovať svoju kampaň prostredníctvom webových stránok www.stopthecrash.org, ktorá poslúži ako hlavný kontaktný bod, ako aj prostredníctvom iných platforiem vrátane hashtagu #stopthecrash v rámci sociálnych sietí Twitter, Instagram a YouTube.

Regína Feiferlíková

Komunikácia s verejnosťou