Nová Škoda Superb vychádza z výrobnej linky na pneumatikách Continental

11/05/2015
ContiEcoContact™ 5
  • Vlajková loď českej značky vybavená pneumatikami ContiEcoContact 5 a ContiPremiumContact 5

• Eco pneumatiky v sebe spájajú krátke brzdné dráhy s nízkym valivým odporom, zatiaľ čo model ContiPremiumContact 5 ponúka alternatívu pre vynikajúci handling

Nová Škoda Superb mieri do showroomov na pneumatikách značky Continental. Český výrobca automobilov schválil pneumatiky ContiEcoContact 5 a ContiPremiumContact 5 ako originálne vybavenie pre svoju vlajkovú loď. Oba modely pneumatík s rozmerom 215/55 R 17 V sa momentálne dodávajú do závodu značky Škoda v obci Kvasiny, kde sa model Superb vyrába. Spoločnosť Škoda sa pre pneumatiky Continental rozhodla kvôli kombinácii ich nízkeho valivého odporu, bezpečnej a pohodlnej jazdy a dlhej životnosti. Schválenie od spoločnosti Škoda je zároveň základom efektívnej logistiky, pretože pneumatiky ContiEcoContact 5 pre model Superb sa vyrábajú v závode spoločnosti Continental v Otrokoviciach, asi len 180 km od automobilky.

Letná pneumatika ContiEcoContact 5 je navrhnutá pre nízke hodnoty valivého odporu a zároveň krátke brzdné vzdialenosti na mokrej aj suchej vozovke. Model ContiPremiumContact 5 takisto ponúka krátke brzdné vzdialenosti na mokrej aj suchej vozovke v kombinácii s presným handlingom – aj pri vyšších rýchlostiach. Dostupnosť dvoch modelov pneumatík s rôznymi vlastnosťami pre rovnaký segment automobilov znamená, že výrobca vozidiel a spotrebiteľ majú možnosť intenzívnejšie sa zamerať na hospodárnejšiu spotrebu paliva alebo handling, ak si pneumatiky vyberú tak, aby vyhovovali ich potrebám.

Regina Feiferlíková

Komunikace s veřejností