ContiPremiumContact 5 získala najvyššie odporúčanie od ADAC ÖAMTC TCS a Stifftung Warentest

23/02/2015
tire_image1
  • ContiPremiumContact 5 zvíťazila v teste pneumatík pre kompaktné vozidlá v rozmere 185/60 R 14 – získala najvyššie hodnotenie „dobrá“

• Najvyššie hodnotenie táto pneumatika dostala aj v rozmere 205/55 R 16 pre vozidlá strednej triedy

Letná pneumatika ContiPremiumContact5 získala najvyššie hodnotenie v ďalších aktuálnych testoch. Tentokrát sa jednalo o prestížny test organizovaný poprednými autoklubmi z Nemecka, Rakúska a Švajčiarska spoločne so spotrebiteľskou organizáciou Stifftung Warentest. ContiPremiumContact 5 v rozmere 185/60 R 14 pre kompaktné vozidlá zaznamenala najlepšie výsledky v ovládateľnosti na vode a na suchu a ako víťaz testu predviedla dobré vlastnosti na mokrom povrchu. Experti na pneumatiky ju charakterizovali ako „veľmi vyváženú letnú pneumatiku“. V teste pneumatík v rozmere 205/55 R 16 určených pre kompakty a vozidlá strednej triedy získala ContiPremiumContact 5 taktiež najvyššie možné udelené hodnotenie „dobrá“, pričom bola vďaka najlepším dosiahnutým výsledkom na suchom povrchu a dobrým vlastnostiam na mokrej vozovke klasifikovaná ako „veľmi vyvážená letná pneumatika“.

Odborníci testovali celkom 35 pneumatík od výrobcov z Európy, Spojených štátov a Ázie, a to v rozmeroch – 185/60 R 14 a 205/55 R 16. ContiPremiumContact 5 je najpopulárnejšou letnou pneumatikou značky Continental. Medzi jej výnimočné vlastnosti patrí krátka brzdná dráha na suchej aj mokrej vozovke, presné ovládanie, jazdný komfort, nízky valivý odpor a veľký kilometrový prebeh. Táto prémiová letná pneumatika je vyrábaná v 75-tich rozmeroch pre disky s priemerom 14 až 17 palcov a je homologovaná pre rýchlosti až do 300 km/h.

Regina Feiferlíková

Komunikace s veřejností