Tires

23/07/2020
20200717-CSA4MotorradMagazin (1)
  • Nová ContiSportAttack 4 je excelentná
  • Prvé miesto medzi siedmimi pneumatikami
  • Najlepšie hodnotenie: 94 bodov zo 100

Na rakúskom okruhu ÖAMTC "Driving Center" Merchtrenk zorganizoval časopis Motorrad test športových pneumatík na motocykli KTM 790 Duke (MY 2020), v ktorom na plnej čiare zvíťazila tohtoročná novinka značky Continental: ContiSportAttack 4. V teste boli pneumatiky rozmeru 120/70 ZR 17 & 180/55 ZR 17. Časopis usporiadal test spoločne s rakúskou značkou KTM, ktorá sa teší veľkej obľube aj v Slovenskej republike a išlo o kombináciu objektívnych aj subjektívnych výsledkov celej rady testov - jeden z nich bol test na slepo, kedy testovací jazdec nevedel, na akej značke pneumatík jazdí.

Testy boli skutočne komplexné a zamerali sa na porovnanie snáď všetkých možných vlastností pneumatík a ich vplyvu na jazdu:

• Hmotnosť pneumatiky:handling - špeciálna predná pneumatika
  • Teplota: zahrievanie pneumatík v strede a boku plášťa a schopnosť zahriať sa + priľnavosť a & handling
  • Brzdný výkon (z rýchlosti 100 km/h na 0) na mokrej a suchej vozovke (ABS): priľnavosť stredovej časti pneu
  • Priľnavosť v zákrutách (sucho a mokro): zmes + konštrukcia kostry - bolo merané, kedy pneumatika začala kĺzať
  • Handling (sucho a mokro): handling - zrýchlenie, najvyššia rýchlosť, sily pri riadení, meranie vlastností handlingu
  • Tlmiace vlastnosti: nový test, jazda cez schod, ktorý imituje výmole

ContiSportAttack 4 v teste bodoval. Je najrýchlejší v oblasti zahrievanie plášťa - s veľkým odstupom od ostatných testovaných pneumatík - čo zaručuje perfektný výkon už od začiatku jazdy! V kategórii brzdný výkon získali ako na suchej, tak aj na mokrej vozovke druhé miesto, čo zaručilo pneumatikám Continental označenie najlepšie vo svojej triede - spoločne s plášťami Bridgestone.