Tires

Motocykle KTM vybavené pneumatikami Continental: ContiRoad je súčasťou prvej výbavy úplne nového modelu KTM 890 DUKE

29/01/2021
20200120-KTM890DUKEOEContiRoad-Bild
  • Úspech celoročnej športovej pneumatiky
  • „ContiRoad“ s génmi víťaza testov na motocykli KTM 890 DUKE
  • Veľká pochvala od bývalého jazdca MotoGP Jeremyho McWilliamsa

Rakúsky výrobca motocyklov KTM a spoločnosť Continental Motorcycle Tires oznámili skvelú spoluprácu v novom roku: nekapotovaný motocykel 890 DUKE bude mať na ráfikoch pri uvedení na trh v roku 2021 v rámci štandardnej výbavy dve senzačné podrážky: pneumatiky „ContiRoad“. Táto najnovšia športovo-cestovná pneumatika je novinkou z Korbachu a vyrába sa v ázijskom výrobnom závode spoločnosti Continental pomocou najnovších strojov a technológií. Pri jej vývoji sa využili gény viacnásobného víťaza testov, modelu ContiRoadAttack 3. Pneumatika ContiRoad zaujme svojím agilným handlingom, vysokým kilometrovým výkonom, vynikajúcimi vlastnosťami pri jazde na mokrej vozovke a priľnavosťou za mokra.

Skúšobný jazdec spoločnosti KTM Jeremy McWilliams, bývalý jazdec MotoGP a víťaz pretekov Northwest 200, mal možnosť vyskúšať pneumatiky ContiRoad na skúšobnom okruhu Contidrom. Jeho záver: „Pneumatika ContiRoad začína okamžite po rozjazde budovať sebadôveru jazdca, pričom medzi jej ďalšie silné stránky patrí veľmi dobrá spätná väzba od prednej aj zadnej pneumatiky. Pokiaľ ide o priľnavosť za mokra aj za sucha, pneumatika ContiRoad si počína výnimočne dobre, a vďaka výhodám, ktoré ponúka za každých podmienok pri veľmi širokom pracovnom rozsahu (od bežného dochádzania do práce až po skutočne športové jazdenie), v kombinácii so skvelým tlmením v prípade nerovností povrchu na dosiahnutie komfortu pri jazde, si vydobyla vedúce postavenie v tomto sektore.“

Všetky podrobné informácie o pneumatike ContiRoad a jej rozmeroch nájdete na webovej lokalite: www.conti-moto.com.

Na stiahnutie