Produkty pre motocykle

Sebavedomý šampión testov ContiSportAttack 3

27/07/2017
20170727-CSA3TestwinnerAT-Image
  • Najlepšia z piatich pneumatík vo vydaní časopisu Motorrad na august/september 2017
  • Lepšie to dopadnúť nemohlo: 20 z 20 bodov
  • Nové dimenzie brzdných vlastností za mokrých podmienok

Hanover/Korbach, 27. júla 2017. Pneumatiky od spoločnosti Continental určené pre motocykle skrývajú vo svojej zmesi skutočne víťazné gény a prinášajú niekoľko ocenení od odborných motocyklistických žurnalistov. Najnovším šampiónom testov je model ContiSportAttack 3, ktorý sebavedomo porazil štyroch konkurentov vo vydaní rakúskeho časopisu Motorrad na august/september 2017.

V teste na motocykli KTM 1290 Super Duke R súťažilo päť párov pneumatík s rozmermi 120/70 ZR17 na prednom a 190/55 ZR17 na zadnom kolese. Okrem subjektívnych dojmov skúsených testovacích jazdcov zohrala rozhodujúcu úlohu aj moderná meracia technika. Napríklad snímače kontroly záberu a systému ABS pri jazde v zákrutách poslúžili testovaciemu stroju ako pulzné generátory na zaznamenanie údajov, ktoré vyhodnotil Andreas Keim z oddelenia pre výskum a vývoj spoločnosti KTM.

Údaje o systéme ABS superšportovej pneumatiky za mokrých podmienok stanovili nový míľnik v kategórii záberu pneumatiky. Rozdiel v brzdnej dráhe na suchom a mokrom povrchu bol len 3,62 metra (43,07 metra za mokra, 39,45 metra na suchu). Na porovnanie: rozdiel medzi brzdnou dráhou na mokrom a suchom povrchu u ostatných štyroch kandidátov bol 9,85 metra. Aktéri testovania boli zjavne ohúrení touto novou dimenziou brzdných vlastností: „Jasný favorit v našom meraní brzdnej dráhy – ContiSportAttack 3 – potrebuje len o 9 % dlhšiu brzdnú dráhu na mokrom asfalte pri brzdení zo 100 na 0 km/h než na suchej vozovke. Ide o úžasný výsledok (...).“

Iné testovacie stanice poslúžili ako traťový okruh na handling a zrýchlenie na svahu. Model ContiSportAttack 3 dosiahol maximálne hodnotenie vo všetkých disciplínach a stal sa jediným kandidátom v teste, ktorý získal „odporúčanie“.